Erika Zárubová

Bachelor's thesis

Potraviny bohaté na antioxidanty

Foods Rich In Antioxidants
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřená na obsahy antioxidantů v potravinách. Práce popisuje dělení a obecný popis antioxidantů, volných radikálů a oxidačního stresu. Dále je zaměřena výhradně na reakční mechanismus antioxidantů, jejich reakce a na potraviny bohaté na antioxidanty, jejich charakteristiku a obsahové látky. V práci jsou vybrány a popsány potraviny rostlinného původu (Allium sativum, Ribes …more
Abstract:
This bachelor thesis is focused on antioxidants contains in foodstuffs. This thesis describes division and general description of antioxidants, free radicals and oxidation stress. Furthermore, there is focused only on reaction mechanism of antioxidants, their reactions, and on foods rich in antioxidants, their characteristics and the content of the substance. In this thesis, there are selected and …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Ivo Soural, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta