Bc. Věra KRPATOVÁ

Diplomová práce

Příprava karboxymethyl chitin-glukanového komplexu ze Schizophyllum commune

Preparation of carboxymethyl chitin-glucan complex from Schizophyllum commune
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo připravit karboxymethyl chitin glukanový komplex. Pro jeho přípravu bylo využito mycelium vyšší houby Schizophyllum commune. Z mycelia byl izolován chitin-glukanový komplex, který je znám díky své biologické aktivitě a sorpčním vlastnostem. Komplex nachází uplatnění ve farmaceutickém, kosmetickém průmyslu a potravinářství. Po karboxymethylaci bylo dosaženo nejen očekávaného …více
Abstract:
The aim of this thesis was to prepare carboxymethyl chitin glucan complex. The mycelium of higher fungus Schizophyllum commune was used as a substrate for carboxymethyl chitin glucan complex preparation. Chitin-glucan complex, which is known for iťs biological activity and sorption properties, was isolated from mycelium. The complex is used in pharmaceutical, cosmetic and food industries. Carboxymethylation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KRPATOVÁ, Věra. Příprava karboxymethyl chitin-glukanového komplexu ze Schizophyllum commune. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.