Transformace jarního ječmene genem AtWBC19 – Kamila NĚMCOVÁ
Kamila NĚMCOVÁ
Bakalářská práce
Transformace jarního ječmene genem AtWBC19
Transformation of spring barley gene AtWBC19
Anotace:
Ječmen je jednou z celosvětově hospodářsky nejvýznamnějších obilovin. Z důvodu stále se zvyšujícího počtu obyvatelstva na Zemi je potřeba větší produkce obilovin a tedy i ječmene, který je využíván v pivovarnictví, ve výrobě škrobu a také tvoří podstatnou část krmiva pro monogastrická zvířata. Ječmen je tedy častým cílem šlechtitelů, kteří se snaží o vylepšení jeho genomu. Transformační metody jsou …víceAbstract:
Barley is one of the most agriculturaly important crops used in the process of beer making, production of alcohol and starch, and it is the main component of feed for monogastric animals. Due to the continued increase of the number of people living on the planet Earth, the need for food keeps increasing. Plant breeders try to improve barley genome to make it more productive. Transformation methods …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013
Zveřejnit od: 13. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 28. 5. 2013
- Vedoucí: Ing. Ludmila Ohnoutková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NĚMCOVÁ, Kamila. Transformace jarního ječmene genem AtWBC19. Olomouc, 2013. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Molekulární a buněčná biologie
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva