Metody izolace a detekce alimentárních virů v potravinách a prostředí – Mgr. Jakub Hrdý
Mgr. Jakub Hrdý
Bakalářská práce
Metody izolace a detekce alimentárních virů v potravinách a prostředí
Isolation and detection methods of foodborne viruses from food and environmental matrices
Anotace:
Tato práce je věnovaná problematice izolačních a detekčních metod virů, které zapříčiňují alimentární infekce. I když k šíření těchto virů dochází nejčastěji prostřednictvím mezilidského kontaktu, má svůj výrazný podíl na jejich šíření i přenos prostřednictvím kontaminovaných potravin. Správný odhad rizika, které tyto kontaminace představují, ale znesnadňuje fakt, že testování potravin na přítomnost …víceAbstract:
This thesis is focused on the isolation and the detection methods of the viruses that cause food-borne infections. Although the spread of these viruses occurs most often through interpersonal contact, transmission via contaminated food has a significant role on transmission. But the correct estimation of the risk is difficult due to the fact that testing of foodstuff for the presence of viral contamination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/kyet0/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2013
- Vedoucí: Mgr. Petra Vašíčková
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Speciální biologie