Mgr. Jakub Hrdý

Bakalářská práce

Metody izolace a detekce alimentárních virů v potravinách a prostředí

Isolation and detection methods of foodborne viruses from food and environmental matrices
Anotace:
Tato práce je věnovaná problematice izolačních a detekčních metod virů, které zapříčiňují alimentární infekce. I když k šíření těchto virů dochází nejčastěji prostřednictvím mezilidského kontaktu, má svůj výrazný podíl na jejich šíření i přenos prostřednictvím kontaminovaných potravin. Správný odhad rizika, které tyto kontaminace představují, ale znesnadňuje fakt, že testování potravin na přítomnost …více
Abstract:
This thesis is focused on the isolation and the detection methods of the viruses that cause food-borne infections. Although the spread of these viruses occurs most often through interpersonal contact, transmission via contaminated food has a significant role on transmission. But the correct estimation of the risk is difficult due to the fact that testing of foodstuff for the presence of viral contamination …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 17. 6. 2013
  • Vedoucí: Mgr. Petra Vašíčková

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Speciální biologie

Práce na příbuzné téma