Složení kolostra a mléka ve vztahu k biochemickému profilu krve u koz – Bc. Lenka Korbélyiová
Bc. Lenka Korbélyiová
Master's thesis
Složení kolostra a mléka ve vztahu k biochemickému profilu krve u koz
Composition of Colostrum and Milk in Relation to Biochemical Profile of Blood in Goats
Abstract:
Hlavním tématem této diplomové práce bylo studovat změny kozího kolostra a mléka v průběhu laktace a souvislosti jejich složení a biochemických parametrů krve koz. V literárním přehledu jsou shrnuty základní informace o kozím mléce, jeho produkci, o faktorech působících na jeho kvalitu a o tom, jak působí výživa na složení kozího mléka. Praktická část této práce je věnována vyhodnocení výsledků vyšetření …moreAbstract:
The main topic of this thesis was to study changes of goat colostrum and milk during lactation and the context of their composition and biochemical parameters of goat blood. The literature review summarizes the basic information about goat milk, its production, factors which determine its quality and how nutrition affects the composition of goat's milk. The practical part of this work is devoted to …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: prof. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D.
- Reader: Lenka Vorlová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KORBÉLYIOVÁ, Lenka. \textit{Složení kolostra a~mléka ve vztahu k~biochemickému profilu krve u~koz}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2019. Available from: https://theses.cz/id/inu9eb/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Animal Breeding / Animal Nutrition
Theses on a related topic
-
Chov ovcí a koz v ČR - historie, současnost a environmentální aspekty chovu
Lucie Rádlová -
Faktory ovlivňující kvalitu kolostra a mléka dojnic
Marie Jahodová -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Isolation of oligosaccharides from human, goat and sheep milk
Mohamed Ahmed -
Chov burských koz v ČR
Olga BUNKOVÁ -
Chov koz zaměřený na produkci jatečných zvířat
Markéta Kovářová -
Chov ovcí a koz v ČR - historie, současnost a environmentální aspekty chovu
Lucie Rádlová -
Stanovení živinových potřeb pro chov vysokohorských koz v zoologických zahradách
Monika Horáčková