Influence of Cambodian traditional smoking practices on the concentration of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAHs) in smoked fish processed in Tonlé Sap area, Cambodia – Ing. Tereza Slámová
Ing. Tereza Slámová
Disertační práce
Influence of Cambodian traditional smoking practices on the concentration of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAHs) in smoked fish processed in Tonlé Sap area, Cambodia
Abstract:
The main aim of this work is to investigate in detail the traditional practice of smoke-cured fish from Tonlé Sap lake area, Cambodia, and to monitor the concentration of selected polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in the final product. Levels of BaP, ƩPAH4 and ƩPAH12 in 18 species of smoked fish commonly consumed in Cambodia were determined by modified QuEChERS–EMR Lipid–DLLME method and analysed …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jan Banout, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Kalous, Ph.D., prof. Ing., Bo Anne Rohlík, externi, Ondřej Urban, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SLÁMOVÁ, Tereza. \textit{Influence of Cambodian traditional smoking practices on the concentration of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAHs) in smoked fish processed in Tonlé Sap area, Cambodia}. Online. Disertační práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/io6olm/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíDoktorský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Sustainable Rural Development in TS
Práce na příbuzné téma
-
&-lt;i&-gt;In vitro&-lt;/i&-gt; growth-inhibitory activity of spice essential oils and supercritical CO\(_{2}\) extracts against food pathogenic bacteria in vapor phase
Ondřej Horák -
Determination of the total fat content and fatty acid profile of selected Cambodian smoked fish
Kateřina Holmanová -
Screening of PAHs concentrations and determination of the total fat content and fatty acid profile of traditionally smoking fish in Central region of Cameroon.
Kateřina Šrámková -
Oxidative Photocyclization of Aromatic Imines in Synthesis of aza -PAHs
Martin Kos -
Transformace PAHs vegetací
Adéla Majerová -
Reakce oxidu dusičitého s povrchem sazí a PAHs
Tereza Vrtílková -
Půdní organická hmota - nejmodernější poznatky ve vztahu k obsahům PAHs ve vybraných půdách ČR
Tereza Dvořáková -
Studium plynných emisí vybraných PAHs z termicky aktivní haldy Hedvika.
Jan Sovják
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses io6olm io6olm/11
27. 4. 2021