Senzorická jakost bio a konvenčních eidamských sýrů – Bc. Milan STEHLÍK
Bc. Milan STEHLÍK
Diplomová práce
Senzorická jakost bio a konvenčních eidamských sýrů
Senzory quality of organic and conventional Edam cheese
Anotace:
Teoretická část práce shrnuje požadavky na senzorickou analýzu potravin, na její statistické vyhodnocení, historii a výrobu eidamských sýrů a legislativní požadavky v oblasti produkce pocházející z ekologického zemědělství. Praktická část se zaměřuje na senzorické porovnání konvenčních eidamských sýrů a eidamských sýrů pocházejících z produkce ekologického zemědělství. Srovnává vybrané deskriptory …víceAbstract:
Theoretic part of this work summarizes demands on senzory analysis of food, on its statistic evaluation, history and production of Edam cheese and legislative demands in the sphere of production from organic agriculture. Practical part is intent on the senzory compare of the conventional and organic Edam cheese. It compares selected descriptors of flavour, odour and appearance. Senzory analysis is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
17329
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2010
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Hrabě, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
STEHLÍK, Milan. Senzorická jakost bio a konvenčních eidamských sýrů. Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnocení bylinných čajů z konvenční a ekologické produkce
Klára Haluzová -
Hodnocení pečiva ve vztahu k jakostním ukazatelům pšenice
Barbora Veselá -
Využití reologického hodnocení těsta pro predikci jakosti pečiva
Helena Boučková -
Hodnocení kvality jablek v závislosti na podmínkách jejich pěstování
Ivona Dresslerová -
Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními
Eva MACHÁČKOVÁ -
Texturní a mikrobiální změny ve vybraných částech eidamské cihly v průběhu jejího zrání
Lenka NENUTILOVÁ -
Vliv zrání na mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu
Romana Zderčíková -
Změna proteinového profilu přírodních sýrů eidamského typu v průběhu zrání za různých teplotních podmínek
Renata MICHÁLKOVÁ