Eliminace kančího pachu v tukové tkáni prasat prostřednictvím výživy – Bc. Eliška Nekolová
Bc. Eliška Nekolová
Master's thesis
Eliminace kančího pachu v tukové tkáni prasat prostřednictvím výživy
Dietary elimination of boar taint in pig adipose tissue
Abstract:
Vepřové maso patří mezi druhé nejvíce konzumové maso na světě. Masný průmysl je nucen dbát na kontrolu masa a masných výrobků a zajišťování jejich vysoké kvality s rostoucími požadavky spotřebitelů. Rostoucí počty chovů nekastrovaných kanců navíc musí dbát na kvalitu masa z pohledu možného výskytu nežádoucího kančího pachu. Za kančí pach jsou zodpovědné hlavně tři sloučeniny a to androstenon, skatol …moreAbstract:
Pork is among the second most consumed meat in the world. The meat industry is forced to pay attention to the control of meat and meat products and ensuring their high quality with increasing consumer demands. In addition, the growing number of farms of uncastrated boars must watch over the quality of the meat from the point of view of the possible appearance of an undesirable smell. Three compounds …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 21. 5. 2024
- Supervisor: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
- Reader: Michaela Englmaierová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NEKOLOVÁ, Eliška. \textit{Eliminace kančího pachu v~tukové tkáni prasat prostřednictvím výživy}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/iqjx2p/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Animal Nutrition
Theses on a related topic
-
Anaerobní digesce slunečnice topinambur (Helianthus tuberosus L.)
Miloslav Imlauf -
Vliv zkrmování slunečnice topinamburu na hladinu kančího pachu v tukové tkáni kanců
Vladimír Janovský -
Kvalita vepřového masa.
Kamila Zadražilová -
Vliv různých způsobů kastrace na kvalitu vepřového masa
Petra Machotová -
Typologie svalových vláken a její vliv na kvalitu vepřového masa
Nikola Jelínková -
Vliv výživy prasat na kvalitu vepřového masa
Karolína Marešová -
Faktory ovlivňující kvalitu u vepřového masa
Liliana Kruntová -
Kvalita vepřového masa
Michaela Seilerová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights