Kvantitativní zastoupení bakterií rodu Lactobacillus v lidském zažívacím traktu v závislosti na změně stravovacích návyků – Bc. Kateřina Kolísková
Bc. Kateřina Kolísková
Master's thesis
Kvantitativní zastoupení bakterií rodu Lactobacillus v lidském zažívacím traktu v závislosti na změně stravovacích návyků
Quantitative representation of Lactobacillus bacterial family in the human digestive tract depending on changes in eating habits
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá problematikou kvantitativního zastoupení bakteriálních rodů v lidském zažívacím traktu v závislosti na změně stravovacích zvyklostí. Začátek literárního přehledu se věnuje obecné charakteristice střevního mikrobiomu a jejímu bakteriálnímu zastoupení. Nejobsáhlejší část patří jednotlivým faktorům, které ovlivňují celkový počet bakteriálních druhů osídlujících střevní mikrobiom …viacAbstract:
This diploma thesis deals with the issue of quantitative representation of the bacterial family in the human digestion system depending on changes in eating habits. The start of literary digest addresses general characteristics of digestion microbiome and its bacterial represen-tation. The most comprehensive part belongs to individual factors, who influenced overall number of bacterial species inhabiting …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2023
- Vedúci: Ing. Gabriela Franke, Ph.D.
- Oponent: Hana Přikrylová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOLÍSKOVÁ, Kateřina. \textit{Kvantitativní zastoupení bakterií rodu Lactobacillus v~lidském zažívacím traktu v~závislosti na změně stravovacích návyků}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/iqp4yr/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Human Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Molekulárně biologické metody v archeologii
-
Molekulárně biologické metody při identifikaci plísní
Kristýna Hošková -
Moderní metody analýzy genomu a jejich využití v mikrobiologii
Bezdíček Bezdíček -
Vývoj metody pro purifikaci a kvantifikaci silně bazického peptidu apidaecinu. Analýza hladiny včelích antimikrobiálních peptidů a jejich biologických souvislostí.
Jiří DANIHLÍK -
Molekulárně biologické metody ve virologii
Jana CIMICKÁ -
Molekulárně-biologické metody detekce patogenů ve vodách
Eva Pinkasová -
Optimalizace molekulárně biologické metody pro detekci kontaminant v koření
Markéta Došková -
MOLEKULÁRNĚ BIOLOGICKÉ MARKERY A METODY VYUŽITELNÉ PŘI DETERMINACI PROKARYOT
Andrea MEDŽOVÁ