Méně známé druhy bylinek a jejich použití v gastronomii – Kateřina Eichlerová
Kateřina Eichlerová
Bachelor's thesis
Méně známé druhy bylinek a jejich použití v gastronomii
Lesser Known Kinds of Herbs and their use in Gastronomy
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo určit a popsat vybrané méně známé druhy bylinek a je-jich využití v gastronomii příp. v dalších odvětvích. Bakalářská práce se zabývá historií bylinkářství, jsou zde uvedené vonné a chuťové látky běžně obsažené v bylinách. Z che-mického hlediska jsou zde rozebrány důležité obsahové látky v bylinách a jejich účinky. Těmito skupinami látek jsou silice, alkaloidy, fenoly, vitaminy …moreAbstract:
The aim of the bachelor thesis was to determine and describe selected lesser known types of herbs and their use in gastronomy or in other sectors. Bachelor thesis deals with the history of herbalism, describes fragrances and flavor substances commonly found in herbs. From a chemical point of view there are analyzed important substances in herbs and their effects. These groups of substances are essential …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Eichlerová, Kateřina. Méně známé druhy bylinek a jejich použití v gastronomii. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Využití jedlých květů, léčivých a kořeninových rostlin pro potřeby gastronomie
Tereza Muchová -
Jedlé kvety a ich rizikové obsahové látky
Martin Beták -
Dysmenorea - byliny v doplňcích stravy a homeopatie
Martina Kašpárková -
Marketingový mix společnosti Serafin-byliny s.r.o.
Dominik Erhart -
Méně tradiční byliny v gastronomii
Daniela Baranov -
Byliny v prostředí průhonického krajinářského parku a vliv hraběte A. E. Silva Taroucy na jejich použití v krajinářské architektuře
Ivana Barošová -
Účinnost extraktů z některých druhů rostlin používaných jako byliny na mortalitu kyjatky travní (Metopolophium dirhodum)
Denisa Křížová -
Moderní byliny v potravinářství
Michaela Adamczyková