Méně známé druhy bylinek a jejich použití v gastronomii – Kateřina Eichlerová
Kateřina Eichlerová
Bakalářská práce
Méně známé druhy bylinek a jejich použití v gastronomii
Lesser Known Kinds of Herbs and their use in Gastronomy
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo určit a popsat vybrané méně známé druhy bylinek a je-jich využití v gastronomii příp. v dalších odvětvích. Bakalářská práce se zabývá historií bylinkářství, jsou zde uvedené vonné a chuťové látky běžně obsažené v bylinách. Z che-mického hlediska jsou zde rozebrány důležité obsahové látky v bylinách a jejich účinky. Těmito skupinami látek jsou silice, alkaloidy, fenoly, vitaminy …víceAbstract:
The aim of the bachelor thesis was to determine and describe selected lesser known types of herbs and their use in gastronomy or in other sectors. Bachelor thesis deals with the history of herbalism, describes fragrances and flavor substances commonly found in herbs. From a chemical point of view there are analyzed important substances in herbs and their effects. These groups of substances are essential …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Eichlerová, Kateřina. Méně známé druhy bylinek a jejich použití v gastronomii. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Využití jedlých květů, léčivých a kořeninových rostlin pro potřeby gastronomie
Tereza Muchová -
Jedlé kvety a ich rizikové obsahové látky
Martin Beták -
Dysmenorea - byliny v doplňcích stravy a homeopatie
Martina Kašpárková -
Marketingový mix společnosti Serafin-byliny s.r.o.
Dominik Erhart -
Méně tradiční byliny v gastronomii
Daniela Baranov -
Byliny v prostředí průhonického krajinářského parku a vliv hraběte A. E. Silva Taroucy na jejich použití v krajinářské architektuře
Ivana Barošová -
Moderní byliny v potravinářství
Michaela Adamczyková -
Účinnost extraktů z některých druhů rostlin používaných jako byliny na mortalitu kyjatky travní (Metopolophium dirhodum)
Denisa Křížová