Průkaz falšování potravin na základě analýzy DNA – Bc. Jana BRUŠTÍKOVÁ
Bc. Jana BRUŠTÍKOVÁ
Master's thesis
Průkaz falšování potravin na základě analýzy DNA
Detection of adulteration of food based on DNA analysis
Abstract:
Tato diplomová práce byla zaměřena na identifikaci tkání jednotlivých živočišných druhů vyskytujících se v masných výrobcích na základě analýzy DNA. Teoretická část se zabývala problematikou falšování potravin. Byly popsány jednotlivé aspekty falšování potravin a příklady. Dále byly popsány jednotlivé metody používané k průkazu falšování potravin. Celkem byly popsány dva typy metod a to klasické metody …moreAbstract:
This thesis is focused to identification of the various tissues of species occurring in meat products based on DNA analysis. The theoretical part deals with the issue of food adulteration. Various aspects and exam-ples of food adulteration are described here. Other various analytical methods used for the detection of food adulteration are also described in the thesis. In total, two types of methods …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier:
22601
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
BRUŠTÍKOVÁ, Jana. Průkaz falšování potravin na základě analýzy DNA. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Falšování potravin živočišného původu
Jakub Tesař -
Falšované potraviny a způsoby jejich detekce
Kristýna Rajsiglová -
Analýza DNA izolované z různých typů probiotických výrobků s využitím PCR v reálném čase a HRM analýzy
Lucie Sedláková -
Izolace DNA v kvalitě pro PCR z mléčných výrobků pro dětskou výživu
Jana Mantlová -
Izolace DNA v kvalitě pro PCR z probiotických výrobků pro dětskou výživu
Gabriela Mantlová -
Detekce druhového zastoupení masa v krmivech pro psy a kočky pomocí metody PCR
Andrea Salavcová -
Optimalizace metody pro izolaci DNA z fermentovaných masných výrobků
Lukáš Bednář