Dopady veganství na životní prostředí – Veronika Travencová
Veronika Travencová
Bakalářská práce
Dopady veganství na životní prostředí
Vegan Impact in the Environment
Anotace:
Bakalářská práce je věnována environmentálním dopadů živočišné a rostlinné stravy. Teoretická část se zabývá základním vymezením pojmu veganství a uvedením důvodů, které mohou vést k přechodu na veganskou dietu. Nedílnou součástí jsou konkrétní příklady dopadů živočišné výroby na životní prostředí. Praktická část se zaměřuje na dopady veganství v České republice, zejména v roce 2010. Pro vyhodnocení …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with environmental impacts of livestock and crop production. A goal of the theoretical part is an elemental definition of veganism and introduction of reasons which can lead to veganism diet. Specific examples of global livestock impact in the environment constitute an integral part of the theoretical section too. The practical part focuses on vegan impacts in Czech Republic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2015
Zveřejnit od: 14. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Travencová, Veronika. Dopady veganství na životní prostředí. Uherské Hradiště, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 14. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta logistiky a krizového řízeníPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta logistiky a krizového řízeníBakalářský studijní program / obor:
Bezpečnost společnosti / Řízení environmentálních rizik
Práce na příbuzné téma
-
Dopady živočišné produkce na klimatickou změnu
Klára SASOVÁ -
Oceňování, účtování a vykazování biologických aktiv a zemědělské produkce
Veronika Kučerová -
Analýza povědomí o provádění zemědělské produkce v ČR
Richard Langer -
Statistická analýza vývoje produkce a spotřeby biopotravin v České republice
Nela Luongová -
Dopad státních zásahů na vývoj zemědělské a potravinářské produkce v České republice v letech 1989-2020
Andrea Růžková -
Struktura produkce v ekologickém zemědělství ve středních Čechách
Jana CHLUMSKÁ -
Vliv způsobu hospodaření na výši produkce hlavních polních plodin
Tomáš Chaloupek -
Vývoj ekologického zemědělství a produkce biopotravin
Iveta Trešlová