Bc. Lucie Vojtíková

Master's thesis

Vliv kaseinových bílkovin na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček

The impact of casein proteins on the viscoelastic properties of processed cheese sauces
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo zhodnotit vliv kaseinových bílkovin na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček. Byly vyrobeny dvě řady vzorků o obsahu sušiny 30 % (w/w) a obsahu tuku v sušině 66 % (w/w). První řada byla připravena s přídavkem kyselého kaseinu a druhá řada s přídavkem kaseinátu sodného. Vzorky každé řady byly vyrobeny s přídavkem bílkovin o koncentraci 0,25 %; 0,5 %; 0,75 % a …more
Abstract:
The aim of this thesis was to evaluate the influence of casein proteins on the viscoelastic properties of processed cheese sauce. Model samples of processed cheese sauce were made in two groups of samples with the dry matter content 30 % (w/w) and fat content of dry matter 66 % (w/w). The first group was prepared with addition of acid casein and the second version was prepared with addition of sodium …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2020

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Vojtíková, Lucie. Vliv kaseinových bílkovin na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe