Bc. Michaela Turková

Diplomová práce

Sledování změn jakostních parametrů měkkého salámu v závislosti na technologii a vstupní surovině

Monitoring of changes in the quality parameters of soft salami depending on the technology and the input raw material
Anotace:
Diplomová práce se zabývá změnami masa v průběhu mrazírenského skladování a jakostními rozdíly Gothajských salámů v závislosti na použité vstupní surovině. Pro pokus byly použity vzorky vyrobené z masa čerstvého, skladovaného 1 měsíc a 3 měsíce v mrazírenských podmínkách. U vzorků se prováděla analýza základního chemického složení, mikrobiologická analýza, stanovilo se thiobarbiturové číslo, barva …více
Abstract:
The diploma thesis deals with changes in meat during freezing storage and quality differences of Gothaj salami depending on the raw material used. Samples made fromfresh meat, from meat stored for 1 and3 months in refrigerated conditions were used for the experiment. The samples were analysed for basic chemical composition, microbiological analysis, thiobarbiturate number, color was determined by using …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Oponent: Pavel Smetana, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta