Sledování změn jakostních parametrů měkkého salámu v závislosti na technologii a vstupní surovině – Bc. Michaela Turková
Bc. Michaela Turková
Diplomová práce
Sledování změn jakostních parametrů měkkého salámu v závislosti na technologii a vstupní surovině
Monitoring of changes in the quality parameters of soft salami depending on the technology and the input raw material
Anotace:
Diplomová práce se zabývá změnami masa v průběhu mrazírenského skladování a jakostními rozdíly Gothajských salámů v závislosti na použité vstupní surovině. Pro pokus byly použity vzorky vyrobené z masa čerstvého, skladovaného 1 měsíc a 3 měsíce v mrazírenských podmínkách. U vzorků se prováděla analýza základního chemického složení, mikrobiologická analýza, stanovilo se thiobarbiturové číslo, barva …víceAbstract:
The diploma thesis deals with changes in meat during freezing storage and quality differences of Gothaj salami depending on the raw material used. Samples made fromfresh meat, from meat stored for 1 and3 months in refrigerated conditions were used for the experiment. The samples were analysed for basic chemical composition, microbiological analysis, thiobarbiturate number, color was determined by using …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TURKOVÁ, Michaela. \textit{Sledování změn jakostních parametrů měkkého salámu v~závislosti na technologii a~vstupní surovině}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/isil8q/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Jakostní změny mléčného tuku v sušeném plnotučném mléce
Zuzana ŠEVČÍKOVÁ -
Charakteristika jakostních změn dlouhodobě skladovaných potravin
Veronika Tioková -
Změny jakosti tavených sýrů v důsledku sterilačního záhřevu
Alena Kratochvílová -
Influence of animal advocacy movies on behavioral change in meat and dairy products consumption
Adéla Novotná -
Porovnání vybraných jakostních charakteristik Gothajského salámu v závislosti na obsahu soli
Ladislava Ilčíková -
Porovnání jakostních parametrů Gothajského salámu v závislosti na receptuře
Kamila Řehůřková -
Měření spokojenosti zákazníků s cukrářskými výrobky na tuzemském trhu
Alžběta Chocholová -
Reklama na tabákové výrobky
Jáchym Patloka