Marie Chvatíková

Bakalářská práce

Sýry typu "Pasta-Filata"

Pasta-Filata Cheeses
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo popsat výrobu sýru typu "Pasta-Filata" a faktory, které ovlivňují výrobu těchto sýrů. Nejdůležitější operací při výrobě pařených sýrů je samotné paření sýřeniny při teplotě 65 - 90°C podle druhu vyráběného sýru. Při této teplotě se mění funkční vlastnosti sýru a sýřenina se stává plastickou a dá se různě tvarovat. Existuje mnoho faktorů, které mohou ovlivnit výrobu …více
Abstract:
The aim of this bachelor thesis was to describe the production of Pasta - Filata cheese and the factors that affect the production of these cheeses. The most important operation in the production of Pasta - Filata cheeses is stretching of curd alone at a temperature 65 - 90 °C, depending on the type of cheese produced. At this temperature, the cheeses functional char-acteristics changes and the curd …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Chvatíková, Marie. Sýry typu "Pasta-Filata". Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe