Srovnání nutriční hodnoty vybraných odrůd pšenice seté ve vztahu k výživě brojlerových kuřat – Bc. Viktória Gallie
Bc. Viktória Gallie
Master's thesis
Srovnání nutriční hodnoty vybraných odrůd pšenice seté ve vztahu k výživě brojlerových kuřat
Comparison of the nutritional value of grain selected wheat varieties in relation to the feeding of broiler chickens
Abstract:
Produkce drůbežího masa má v ČR a ve světě stoupající trend. Je to dáno především vysokou výkrmovou schopností, krátkým reprodukčním intervalem, dietetickými vlastnostmi masa a účinností přeměny živin. Brojlerová kuřata jsou speciálním typem kuřete chovaným za účelem produkce masa. Kuřecí maso je levnější než ostatní druhy masa, jeho úprava je rychlá a velice jednoduchá. Výživa drůbeže je odlišná od …moreAbstract:
Production of poultry meat in the Czech Republic and worldwide has rising trend. That is first of all due to the high fattening ability, short reproduction interval, dietary qualities of meat and conversion efficiency of nutrients. Broiler chicken is a special kind of chicken bred and its consumed for meat. Poultry meat is cheaper than other kinds of meat, its preparation is quick and very simple. …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
GALLIE, Viktória. \textit{Srovnání nutriční hodnoty vybraných odrůd pšenice seté ve vztahu k výživě brojlerových kuřat}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/itxszm/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Nutrition and Dietology
Theses on a related topic
-
In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže
Viktorie Špičková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights