Chromatografické a enzymatické stanovení glukózy a fruktózy v červených a bílých vínech – Bc. Zuzana Švajdová
Bc. Zuzana Švajdová
Master's thesis
Chromatografické a enzymatické stanovení glukózy a fruktózy v červených a bílých vínech
Chromatographic and Enzymatic Determination of Glucose and Fructose in Red and White Wines
Abstract:
V teoretické části diplomové práce je charakterizována réva vinná a vybrané odrůdy červených a bílých vín, popis chemického složení vína včetně jednotlivých technologických kroků jeho výroby a metodami stanovení sacharidů ve víně. Experimentální část je zaměřena na stanovení glukózy a fruktózy v 15 vybraných vzorcích červených a bílých vín pomocí HPLC s RID detekcí a enzymatickým stanovením.Abstract:
In the theoretical part of the thesis the grapevine and selected varieties of red and white wines are characterized. The description of the chemical composition of wine including production processes and methods of carbohydrates determination in wine is done. The experimental part focuses on the determination of glucose and fructose in 15 selected samples of red and white wines using HPLC with RID …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2013
Accessible from:: 13. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠVAJDOVÁ, Zuzana. \textit{Chromatografické a enzymatické stanovení glukózy a fruktózy v červených a bílých vínech}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2013. Available from: https://theses.cz/id/iufeqv/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Švajdová, Zuzana. Chromatografické a enzymatické stanovení glukózy a fruktózy v červených a bílých vínech. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.