Vývoj potravinové alergie v prenatálním období – Alena Kolářová
Alena Kolářová
Bakalářská práce
Vývoj potravinové alergie v prenatálním období
The development of food allergy in the prenatal period
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá otázkami možného vzniku potravinové alergie již během prenatálního vývoje jedince. V úvodní části je charakterizována potravinová alergie, alergeny a základní mechanismy imunopatologických reakcí. V práci je uveden přehled vývoje imunitního systému v prenatálním období a časně po něm a střevního lymfatického systému k představě o průchodu potravinového alergenu. Stěžejní …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the possibilities of onset of food allergy during the prenatal development of an individual. The introductory part characterizes food allergies, allergens and basic mechanisms of immunopathological reactions. The thesis describes the development of the immune system in the prenatal period and early after and the intestinal lymfatic system with a focus on the passage …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 7. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Marcela Slováková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kolářová, Alena. Vývoj potravinové alergie v prenatálním období. Pardubice, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Zdravotní laborant
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.