,

Habilitation thesis

Hodnocení antioxidačního potenciálu rostlinných produktů

Evaluation of the antioxidant potential of plant products
Abstract:
Rostlinné produkty jako jsou ovoce, zelenina, koření a byliny patří k významným složkám stravy lidí, a to nejen kvůli jejich organoleptickým vlastnostem, ale i vzhledem k přítomnosti látek, které pozitivně ovlivňují lidské zdraví. Jde o antioxidační složky jako jsou polyfenolické sloučeniny, kam se řadí fenolické kyseliny, flavonoidy, antokyany a katechiny. V současné době se neustále zvyšují nároky …more
Abstract:
Plant products such as fruits, vegetables, spices and herbs are important components of human diet, not only because of their organoleptic properties, but also due to the presence of compounds that positively affect human health. These are antioxidant components such as polyphenolic compounds, which include phenolic acids, flavonoids, anthocyanins and catechins. Currently, consumer demands for high …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 12. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 27. 3. 2023
  • Reader: Martin Koudela, Ph.D., doc. Ing., Jozef Golian, externi, Magdaléna Valšíková Frey, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty