,

Habilitation thesis

Hodnocení antioxidačního potenciálu rostlinných produktů

Evaluation of the antioxidant potential of plant products
Anotácia:
Rostlinné produkty jako jsou ovoce, zelenina, koření a byliny patří k významným složkám stravy lidí, a to nejen kvůli jejich organoleptickým vlastnostem, ale i vzhledem k přítomnosti látek, které pozitivně ovlivňují lidské zdraví. Jde o antioxidační složky jako jsou polyfenolické sloučeniny, kam se řadí fenolické kyseliny, flavonoidy, antokyany a katechiny. V současné době se neustále zvyšují nároky …viac
Abstract:
Plant products such as fruits, vegetables, spices and herbs are important components of human diet, not only because of their organoleptic properties, but also due to the presence of compounds that positively affect human health. These are antioxidant components such as polyphenolic compounds, which include phenolic acids, flavonoids, anthocyanins and catechins. Currently, consumer demands for high …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 12. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 27. 3. 2023
  • Oponent: Martin Koudela, Ph.D., doc. Ing., Jozef Golian, externi, Magdaléna Valšíková Frey, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta