Tereza Martincová

Bachelor's thesis

Přídatné látky v potravinách a jejich využití

Additives in foods and their use
Anotácia:
Tématem bakalářské práce „Přídatné látky v potravinách a jejich využití“ jsou přídatné látky používané při výrobě potravin. V potravinářském průmyslu jsou aditiva využívána pro jejich vlastnosti usnadňující proces zpracování potravin, schopnost prodloužit údržnost a trvanlivost výrobků a dodat jim barvu a aroma. Každá aditivní látka je označena tzv. E-kódem, který je složen ze tří až čtyřmístného čísla …viac
Abstract:
The theme of the bachelor thesis "Additives in food and their use" are additives used in food production. In the food industry, additives are used for their properties facilitating the process of food processing, the ability to extend the sustainability and durability of products and to give them colour and aroma. Each additive is labelled with a socalled e-code that consists of three to four digits …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Oponent: Soňa Bogdanovičová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology