Přídatné látky v potravinách a jejich využití – Tereza Martincová
Tereza Martincová
Bakalářská práce
Přídatné látky v potravinách a jejich využití
Additives in foods and their use
Anotace:
Tématem bakalářské práce „Přídatné látky v potravinách a jejich využití“ jsou přídatné látky používané při výrobě potravin. V potravinářském průmyslu jsou aditiva využívána pro jejich vlastnosti usnadňující proces zpracování potravin, schopnost prodloužit údržnost a trvanlivost výrobků a dodat jim barvu a aroma. Každá aditivní látka je označena tzv. E-kódem, který je složen ze tří až čtyřmístného čísla …víceAbstract:
The theme of the bachelor thesis "Additives in food and their use" are additives used in food production. In the food industry, additives are used for their properties facilitating the process of food processing, the ability to extend the sustainability and durability of products and to give them colour and aroma. Each additive is labelled with a socalled e-code that consists of three to four digits …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Soňa Bogdanovičová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Betalainy, přírodní barviva obsažená v červené řepě
Barbora Kvášová -
Přírodní barviva pro barvení textilu
Dominik Toman -
Přírodní aditiva kosmetických prostředků
Beáta LITNEROVÁ -
Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití
Kristýna Steiningerová -
Rostlinné silice jako potenciální aditiva pro konzervaci kančích inseminačních dávek
Adéla Koštířová -
Monitoring syntetických potravinářských barviv
Petra Halamová