Chitosan a jeho využití v potravinových doplňcích – Ing. Eva WEISEROVÁ
Ing. Eva WEISEROVÁ
Bakalářská práce
Chitosan a jeho využití v potravinových doplňcích
Chitosan and it´s utilization in dietary supplements
Anotace:
Chitosan je významný derivát chitinu, který patří mezi strukturní polysacharidy. Díky svým vlastnostem má široké spektrum uplatnění v potravinářském průmyslu. Jednou z těchto vlastností je i schopnost vázat v lidském těle tuky, proto je velmi často používán jako slož-ka potravinových doplňků určených k hubnutí.Abstract:
Chitosan is an important derivate of chitin of the structural polysaccharide. Thanks to his characteristics, it has a wide usage in food-processing industry. One of this qualities is an ability to bound fats in the human body, so it is often used as a component of weight-loss dietary supplements.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2007
Zveřejnit od: 4. 6. 2007
Identifikátor:
5443
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 6. 2007
- Vedoucí: Ing. Věra Halabalová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
WEISEROVÁ, Eva. Chitosan a jeho využití v potravinových doplňcích. Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 06. 2007
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 6. 2007 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin