Stanovení reziduí inhibičních látek v mase drůbeže screeningovými metodami – Bc. Vladislav Strmiska
Bc. Vladislav Strmiska
Master's thesis
Stanovení reziduí inhibičních látek v mase drůbeže screeningovými metodami
Detection of Residues of Inhibiting Substances in Poultry Meat by Screening Methods
Anotácia:
Podle Nařízení Komise Evropská unie (EU) č. 37/2010 je stanoven maximální limit reziduí antibiotik v drůbežím mase. Konzumace potravin, které obsahují nadměrné množství reziduí antibiotik, může vyvolat rezistenci některých kmenů mikroorganismů vůči určitým skupinám antibiotik, hypersenzitivní reakce a zničení přirozené střevní mikroflóry. Tato studie je zaměřena na posouzení reziduí antibiotik v drůbežím …viacAbstract:
The Commission Regulation European Union (EU) no. 37/2010 laid down the maximum amount of antibiotics in poultry meat. Consuming foods that contain excessive amount of antibiotic residues may cause resistance of certain strains of microorganisms towards certain groups of antibiotics, hypersensitive reactions and destruction the natural intestinal microflora. This study aimed to the assessment of antibiotic …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Práce na příbuzné téma
-
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- drůbeží maso
Lucie Pešková -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- drůbeží maso
Kateřina Chlandová -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen - drůbeží maso
Zuzana DRAHOŠOVÁ -
Obaly na maso a masné výrobky a jejich označování
Iva Heinereichová -
The Influence of Processing Conditions on Extraction of Gelatines from Chicken Deboner Residues.
Orsolya Bystricky-Berezvai -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- drůbeží maso
Kateřina Chlandová
Názov
Vložil
Vložené
Práva