Bc. Václav Durďák

Diplomová práce

Kvalita těstovin ovlivněná přídavkem vlákniny

The quality of pasta affected by fibre
Anotace:
Cílem diplomové práce Kvalita těstovin ovlivněná přídavkem vlákniny bylo navrhnout vhodnou recepturu s přídavkem ovesné vlákniny (HF 401-30), pšeničné vlákniny (WF 1000) a bambusové vlákniny (BF 200) v množství 1 %, 3 % a 5 % a poté zhodnotit vliv přidané vlákniny na kvalitu vyrobených těstovin. Celkem bylo v laboratoři Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity vyrobeno 20 vzorků těstovin …více
Abstract:
The main aim of the thesis The quality of pasta affected by fibre was to suggest a recipe with addition of oat fibre (HF 401-30), wheat fibre (WF 1000) and bamboo fibre (BAF 200) in amounts of 1 %, 3 % a 5 % and further to assess the effect of added fibre to the quality of pasta. There were made 20 samples of shell-shaped pasta with natural pigment in the laboratory of the Institute of Food Technology …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Oponent: Jindřiška Kučerová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie

Práce na příbuzné téma