Bc. Pavla VYBÍRALOVÁ
Master's thesis
Analýza fenolických látek v potravinách
Analysis of phenolic compounds in foods
Abstract:
Diplomová práce se v teoretické části zabývá dělením fenolických sloučenin, výskytem, vlastnostmi a pozitivními účinky na lidské zdraví spojovými s antioxidační aktivitou. Práce popisuje možnosti stanovení fenolických sloučenin. Experimentální část je zaměřena na stanovení resveratrolu, fenolických kyselin, vitamínu E, katechinu a quercetinu ve vzorcích rostlinných olejů. Pozornost je věnována metodě …moreAbstract:
Teoretical part deals with the classification of phenolic compounds, occurence and properties which have positive effects on human health. The thesis describe possibilities of determination of phenolic compounds. Experimental part is focused on determination of resveratrol, phenolic acids, vitamin E, catechin, quercetine in samples of vegetable oils. Attention is paid to liquid-liquid extraction (LLE …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2016
Accessible from:: 20. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. RNDr. Petr Barták, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
VYBÍRALOVÁ, Pavla. Analýza fenolických látek v potravinách. Olomouc, 2016. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 20.4.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 20. 4. 2016 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPALACKÝ UNIVERSITY OLOMOUC
Faculty of ScienceMaster programme / field:
Chemistry / Analytical Chemistry
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights