Analýza fenolických látek v potravinách – Bc. Pavla VYBÍRALOVÁ
Bc. Pavla VYBÍRALOVÁ
Master's thesis
Analýza fenolických látek v potravinách
Analysis of phenolic compounds in foods
Anotácia:
Diplomová práce se v teoretické části zabývá dělením fenolických sloučenin, výskytem, vlastnostmi a pozitivními účinky na lidské zdraví spojovými s antioxidační aktivitou. Práce popisuje možnosti stanovení fenolických sloučenin. Experimentální část je zaměřena na stanovení resveratrolu, fenolických kyselin, vitamínu E, katechinu a quercetinu ve vzorcích rostlinných olejů. Pozornost je věnována metodě …viacAbstract:
Teoretical part deals with the classification of phenolic compounds, occurence and properties which have positive effects on human health. The thesis describe possibilities of determination of phenolic compounds. Experimental part is focused on determination of resveratrol, phenolic acids, vitamin E, catechin, quercetine in samples of vegetable oils. Attention is paid to liquid-liquid extraction (LLE …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2016
Zverejniť od: 20. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. RNDr. Petr Barták, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VYBÍRALOVÁ, Pavla. Analýza fenolických látek v potravinách. Olomouc, 2016. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 20.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 20. 4. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPALACKÝ UNIVERSITY OLOMOUC
Faculty of ScienceMaster programme / odbor:
Chemistry / Analytical Chemistry
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Názov
Vložil
Vložené
Práva