Historie a technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků v České republice – Jitka ŠINDLEROVÁ, DiS.
Jitka ŠINDLEROVÁ, DiS.
Bakalářská práce
Historie a technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků v České republice
History and technology of fermented dairy products in the Czech Republic
Anotace:
Bakalářská práce popisuje fermentované mléčné výrobky z hlediska historie a technologie výroby. Historie mlékárenství je zde popsána od prvopočátků ve světě přes rozvoj konkrétních malých českých a moravských mlékáren až po průmyslovou výrobu fermentovaných mléčných výrobků. Skupina fermentovaných mléčných výrobků zahrnuje velice široký sortiment výrobků, mezi něž patří jogurty, zakysaná mléka, acidofilní …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to describe fermented dairy products in term of dairying history and technology. Dairying history is characterized from the beginning in the world through development of concrete small Czech and Moravian dairies followed by industrial production of fermented dairy products. The group of fermented dairy products includes wide product assortment, e.g. yoghurts, fermented …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Zveřejnit od: 27. 5. 2009
Identifikátor:
12550
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2009
- Vedoucí: Ing. Zuzana Vaňátková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠINDLEROVÁ, Jitka. \textit{Historie a technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků v České republice} Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2009. Dostupné z: https://theses.cz/id/iyffxj/. [cit. 2024-04-20].
Jak správně citovat práci
ŠINDLEROVÁ, Jitka. Historie a technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků v České republice . Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování
Ondřej Černý -
Vliv fermentace a skladování na jakostní parametry fermentovaných mléčných výrobků
Kamil Šín -
Čisté mlékařské kultury a jejich využití v potravinářství.
Iveta Urbanová -
Vliv obsahu tuku na proteolytickou aktivitu čistých mlékařských kultur během zrání sýrů
Nikola Křišťálová -
Využití ochranných kultur při výrobě mléčných výrobků
Anna Plachká -
Vliv dominantní rukodělné výroby na formování a proměnu venkovských společenství na příkladu obcí Křižánky a Metylovice. Identifikace specifických forem rukodělné výroby.
Václav Michalička