Michaela Dunklerová

Bakalářská práce

Med a jeho význam v potravinářství

Honey and its importance in the food industry
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá významem medu v potravinářství. V první části se věnuje charakteristice medu a popisem různých druhů medu. V práci je popsána i technologie zpracování medu a jeho složení. Má důležitou roli v potravinářství, jak v nápojovém, tak v pekárenském a cukrárenském průmyslu. Med je jednou ze složek při výrobě medoviny, medového piva, likéru a medového octu. Taktéž je součástí …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the importance of honey in the food industry. The first part deals with the characteristics of honey and the description of different types of honey. It has an important role in the food industry, both in the beverage and bakery and confectionery industries. Honey is one of the ingredients in the production of mead, copper beer, liqueur and honey vinegar. It is also …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin