Alergie a intolerance na jednotlivé složky mléka a návrh jejich kompenzace ve výživě člověka – Šárka Horáková
Šárka Horáková
Bakalářská práce
Alergie a intolerance na jednotlivé složky mléka a návrh jejich kompenzace ve výživě člověka
Allergies and Intolerance for the Components of Milk and the Design of their Compesation in Human Nutrition
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá alergií a intolerancí. Je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části je rozebrán rozdíl mezi alergií a intolerancí, příčiny a léčba. Převážná část práce je věnována alergii a intoleranci na kravské mléko a možnosti náhrady ve výživě. Praktická část je zaměřena na dostupnost výrobků formou průzkumu trhu. Do průzkumu trhu byly zahrnuty různé prodejny …víceAbstract:
This thesis deals with allergies and intolerances. It is dividend into theoretical and practical part. The theoretical part analyzes the diference between allergies and intolerance, causes and treatment. Most of the thesis is devoted to Alleny and intolerance to cow's milk and the posibility of compensation in nutrition. The practical part is focused on the availability of products through market research …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2015
Zveřejnit od: 4. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HORÁKOVÁ, Šárka. \textit{Alergie a intolerance na jednotlivé složky mléka a návrh jejich kompenzace ve výživě člověka}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/iz9jhv/.
Jak správně citovat práci
Horáková, Šárka. Alergie a intolerance na jednotlivé složky mléka a návrh jejich kompenzace ve výživě člověka. Kroměříž, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Práce na příbuzné téma
-
Laktózová intolerance a možnost konzumace mléčných výrobků
Sára Šubrtová -
Laktózová intolerance a zařazování mléčných výrobků do jídelníčku
Nikola KÁCHOVÁ -
Probiotika a laktózová intolerance
Denisa Hrúzová -
Konzumace mléka a mléčných výrobků v kontextu laktózové a kaseinové intolerance
David PÍCHA -
Intolerance laktosy a její vliv na lidské zdraví
Lada Stiborová -
Mléčné výrobky vhodné pro spotřebitele s laktózovou intolerancí
Nela Kumová -
Bezlaktózové mléčné výrobky
Alice Andrlová