Filip Bodlák
Bakalářská práce
Profese sommeliera v gastronomii
Career of sommelier in gastronomy
Anotace:
V teoretické části postupně rozebírám historii a profesi sommeliera v dnešní době. Věnuji se této profesi v dnešní praxi a vysvětluji způsob sestavení vinného listu a správné skladování vína. Podrobně vysvětluji inventář k jednotlivým typům vín, neopomíjím důležitost vhodného skla. Věnuji se ideálním servírovacím teplotám jednotlivých typů vín. V analytické části jsem srovnával kvalitu a zaměření jednotlivých …víceAbstract:
In the theoretical part I gradually analyze the sommelier history and the carrier of sommelier nowadays. I dedicate this profession in today’s practice and explain how to make a wine list and how to store wine properly. I clearly explain the inventory for the different types of wines and I do not neglect the importance of proper glass. I dedicate the ideal serving temperatures of different types of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2013
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/10987/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2013
- Vedoucí: Ing. Pavla Burešová
- Oponent: Ing. Zbyněk Vinš
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví