Mykotoxiny a jejich vliv na lidský organismus – Andrea BARTOŠOVÁ
Andrea BARTOŠOVÁ
Bachelor's thesis
Mykotoxiny a jejich vliv na lidský organismus
Mycotoxins and their effect on human organism
Abstract:
Práce se zabývá mykotoxiny a jejich vlivem na lidský organismus. Po malém nahlédnutí do jejich historie jsou v první části zahrnuty základní charakteristiky významných mykotoxinů a jejich výskyt v potravinách. Podstatnou část práce tvoří toxické účinky mykotoxinů a onemocnění jimi vyvolaná, tak zvané mykotoxikózy. Posledním, ale neméně důležitým bodem je prevence výskytu mykotoxinů. Mykotoxiny totiž …moreAbstract:
The thesis is focused on mycotoxins and their influence on the human organism. After a small look in to their history in the first part is included basic characteristic of the impor-tant mycotoxins and their occurrence in food. The main part of the thesis is made by toxic effects of the mycotoxins and deceases caused by them, so called mycotoxicoses. The last but no less important part is preventions …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 5. 2011
Identifier:
20554
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
BARTOŠOVÁ, Andrea. Mykotoxiny a jejich vliv na lidský organismus. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 26. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Otravy mykotoxiny - v historii až po současnost
Kristýna Trubačová -
Mykotoxin patulin, kontaminant ovoce a zeleniny
Kateřina Najmanová -
Otravy mykotoxiny - v historii až po současnost
Kristýna Trubačová -
Chemické kontaminanty v potravinách-mykotoxiny
Dominika Siudová -
Mykotoxiny a jejich vliv na zdraví člověka
Kateřina Lachmanová