Antioxidační účinky novinek v sortimentu zeleného koření – Barbora Ducháčková
Barbora Ducháčková
Bakalářská práce
Antioxidační účinky novinek v sortimentu zeleného koření
Antioxidant effects of novelties in a range of green spices
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na zelené koření a antioxidační látky, které obsahuje. Uvádí přehled sortimentu jak běžně dostupného, tak i novinek v tomto odvětví. U všech zkoumaných rostlin je uvedena jejich stručná botanická charakteristika, obsahové látky a účinky těchto látek na lidský organismus. Mezi běžně dostupným sortimentem je uvedena např. Lavandula angustifolia nebo Rosmarinus officinalis …víceAbstract:
This Bachelor thesis is focused on green spice and contained antioxidants. It provides an overview of a range commercially available and novelties in this sector. For all studied plants is provided a botanical characteristic, the content of the substance and their effect on human body. Among the commercially available product range is for example Lavandula angustifolia or Rosmarinus officinalis. Novelties …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jarmila Neugebauerová, Ph.D.
- Oponent: Jindřiška Vábková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické technologie / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Mikropropagace lípie sladké (Lippia dulcis Trev.)
Alžběta Zubíková -
Thai underutilized fruit and vegetable species as a potential sources of antioxidants, minerals and vitamins: a literature review
Kateřina Berková -
Antioxidants in vegetarian and non-vegetarian diets
Gizem Candir -
Natural-based antioxidants in natural rubber compounds
Nikolai Perminov -
Influence of environment and genotype on accumulation of selected antioxidants in quinoa (Chenopodium quinoa Willd.)
Leiter Granda Cruz -
Underutilized edible fruit tree species of the Philippines as a potential sources of antioxidants
Jana Tulková -
Characterisation of grape seeds by total polyphenol content as potential source of antioxidants
César Hakizimana
Název
Vložil
Vloženo
Práva