Schopnost bifidobakterií utilizovat umělá sladidla a cukerné alkoholy jako jediný zdroj energie (DP) – Bc. Hana Stachová
Bc. Hana Stachová
Master's thesis
Schopnost bifidobakterií utilizovat umělá sladidla a cukerné alkoholy jako jediný zdroj energie (DP)
The ability of bifidobacteria to utilize artificial sweeteners and sugar alcohols as a sole energy source
Anotácia:
Obsah této práce byl zaměřen na testování schopnosti bifidobakterií utilizovat umělá sladidla a cukerné alkoholy jako jediný zdroj energie. Předpokladem práce bylo, že schopnost metabolizovat tyto látky budou mít pouze některé druhy bifidobakterií a že tato vlastnost bude kmenově specifická. Obecně jsou umělá sladidla velmi kontroverzním tématem ve vědecké komunitě a společnosti. Stále není natolik …viacAbstract:
The aim of this thesis was focused on testing the ability of bifidobacteria to utilize artificial sweeteners and sugar alcohols as the only source of energy. The premise of the work was that only some species of bifidobacteria will have the ability to metabolize these substances and that this property will be strain specific. In general, artificial sweeteners are controversial topic in the scientific …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Šárka Musilová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
STACHOVÁ, Hana. \textit{Schopnost bifidobakterií utilizovat umělá sladidla a~cukerné alkoholy jako jediný zdroj energie (DP)}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/j3goe5/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Schopnost bakterií využívat syntetická sladila a cukerné alkoholy jako zdroj energie
Tereza Procházková -
Schopnost bakterií využívat syntetická sladila a cukerné alkoholy jako zdroj energie
Tereza Procházková -
Probiotika a jejich význam pro zdravý gastrointestinální trakt člověka
Iva Opletalová -
Analýza marketingového mixu ve farmaceutickém průmyslu se zaměřením na probiotika
Filip Vach -
Probiotika a laktózová intolerance
Denisa Hrúzová -
Probiotika, prebiotika, synbiotika a postbiotika v mateřském mléce a formulích
Lucie ŠEBÍKOVÁ -
Probiotika a enterální výživa jako podpůrné terapie Crohnovy choroby
Karolína Hlaváčová -
Probiotika, huminové kyseliny a jejich význam ve výživě psů
Kristýna Kříhová
Názov
Vložil
Vložené
Práva