Nela Adámková
Bachelor's thesis
Stanovení úrovně žluknutí margarínů
Determination of margarine rancidity level
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá posuzováním úrovně žluknutí margarínů v závislosti na teplotě a době skladování. V práci je popsána výroba margarínů a složení margarínů. Také jsou zde popsány analýzy, které se využívají při zjišťování stádia oxidace vzorků. Dále je zmíněn princip oxidace a produkty, které jsou během ní tvořeny.Abstract:
The bachelor´s thesis is about assessment of the margarine rancidity level according to temperature and shelf life. This thesis describes production of margarines and ingredients which they are made from. There are also described analyses which are used to determine level of rancidity. You can also read about principle of oxidation and products that are produced in this process.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 7. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Adámková, Nela. Stanovení úrovně žluknutí margarínů. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Transformace lipidů na mastné kyseliny nejen pomocí enzymatické katalýzy
Marie Šmardová -
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová -
Vliv odrůdy brambor na žluknutí smažicího média
Aneta Blažková -
Změny stability ořechů a máku vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Klára Vašíčková