Bc. Kateřina RAKOVÁ

Master's thesis

Použití vysoce účinné kapalinové chromatografie s elektrochemickým detektorem pro stanovení vybraných organických kyselin ve víně

Determination of organic acids in wine with high performance liquid chromatography with electrochemical detector
Abstract:
Předmětem diplomové práce bylo stanovení kyseliny vinné, citronové, jablečné, mléčné, octové a jantarové ve vzorcích vín pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie. Teoretická část práce se zabývá technologií výroby vína, významem výše zmíněných organických kyselin ve víně a popisem chromatografické metody HPLC s elektrochemickým detektorem. V praktické části je uvedena metodika stanovení organických …more
Abstract:
The main object of this diploma thesis was to determine of tartaric, citric, malic, lactic, acetic and succinic acid in wine samples by high performance liquid chromatography. The theoretical part deals with the technology of wine production, the importance of the aforementioned organic acid in wine and description of chromatographic HPLC method with electrochemical detection. The experimental part …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier: 14576

Thesis defence

  • Date of defence: 2. 6. 2010

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

RAKOVÁ, Kateřina. Použití vysoce účinné kapalinové chromatografie s elektrochemickým detektorem pro stanovení vybraných organických kyselin ve víně. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production