Vliv vlákniny na senzorickou jakost fermentovaných mléčných výrobků. – Bc. Eva Ziková
Bc. Eva Ziková
Diplomová práce
Vliv vlákniny na senzorickou jakost fermentovaných mléčných výrobků.
The influence of the dietary fiber on the sensory quality of fermented milk products
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývala vlivem vlákniny na senzorické vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků. V práci jsou popsány technologické vlastnosti vlákniny, druhy používané v potravinářství a její přínos pro výživu člověka. Jako zkoumaný produkt byl vybrán jogurt, jelikož patří k nejrozšířenějším kysaným mléčným výrobkům. Při výrobě bílého jogurtu a jogurtové pomazánky byla použita pšeničná a …víceAbstract:
The diploma thesis shows an influence of fibre on fermentated dairy products. The thesis describes technological features of fibre, types of fibre used in food processing and its acqusition for human nutrition. A yoghurt, as the most widespread example of fermentated dairy products, has been chosen for analysis. In the production of white yoghurt and cream, there was used wheat and bamboo fibre in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
- Oponent: Renáta Svobodová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková
Název
Vložil
Vloženo
Práva