Využití krevních derivátů při výrobě tepelně opracovaných masných výrobků – Pavlína VASICKÁ
Pavlína VASICKÁ
Master's thesis
Využití krevních derivátů při výrobě tepelně opracovaných masných výrobků
The use of the blood proteins in meat industry, specialising to heat treatment meat products
Anotácia:
Byla ověřena možnost použití vybraného krevního derivátu v masné výrobě z hlediska organoleptických a technologických vlastností se zaměřením na texturu a barvu. Zároveň byl zhodnocen dopad na ekonomiku výroby a byl doporučen okruh možného využití v masné výrobě v souvislosti s platnou legislativou. Preparát VEPRO 75 PSC byl aplikován do tepelně opracovaných masných výrobků: experimentálními výrobky …viacAbstract:
The use of the blood protein in meat industry was verified, as for sensory and technological properties, specialising in texture and colour. At the same time the economy of the production was evaluated and possible range of use in meat industry was recommended, in respect to the legally binding legislation. The preparation VEPRO 75 PSC was applied to heat treatment meat products: model products were …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006
Zverejniť od: 31. 5. 2006
Identifikátor:
2273
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2006
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VASICKÁ, Pavlína. Využití krevních derivátů při výrobě tepelně opracovaných masných výrobků. Zlín, 2006. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2006
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 31. 5. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Economics and management / Economics and hygiene of nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Hodnotenie kvality vstupných surovín a ich triedenie pri výrobe tepelne opracovaných mäsových výrobkov.
Mária Horečná -
Mikroorganismy kontaminující tepelně opracované masné výrobky
Tereza Zelinková -
Hodnocení suroviny pro tepelně opracované masné výrobky
Michaela Zoulová -
Zhodnocení jakostních parametrů tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem masa nutrie říční
Nela Tesařová -
Mikroorganismy jako kontaminanty drobných tepelně opracovaných masných výrobků
Pavlína Dočekalová -
Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků
Markéta Pirunčíková -
Porovnání rozdílné technologie výroby trvanlivého tepelně opracovaného masného výrobku
Eliška Knoblochová -
Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku
Kateřina Kadlecová