Využití krevních derivátů při výrobě tepelně opracovaných masných výrobků – Pavlína VASICKÁ
Pavlína VASICKÁ
Diplomová práce
Využití krevních derivátů při výrobě tepelně opracovaných masných výrobků
The use of the blood proteins in meat industry, specialising to heat treatment meat products
Anotace:
Byla ověřena možnost použití vybraného krevního derivátu v masné výrobě z hlediska organoleptických a technologických vlastností se zaměřením na texturu a barvu. Zároveň byl zhodnocen dopad na ekonomiku výroby a byl doporučen okruh možného využití v masné výrobě v souvislosti s platnou legislativou. Preparát VEPRO 75 PSC byl aplikován do tepelně opracovaných masných výrobků: experimentálními výrobky …víceAbstract:
The use of the blood protein in meat industry was verified, as for sensory and technological properties, specialising in texture and colour. At the same time the economy of the production was evaluated and possible range of use in meat industry was recommended, in respect to the legally binding legislation. The preparation VEPRO 75 PSC was applied to heat treatment meat products: model products were …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006
Zveřejnit od: 31. 5. 2006
Identifikátor:
2273
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2006
- Vedoucí: Ing. Helena Velichová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VASICKÁ, Pavlína. Využití krevních derivátů při výrobě tepelně opracovaných masných výrobků. Zlín, 2006. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2006
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 31. 5. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Ekonomika a hygiena výživy
Práce na příbuzné téma
-
Hodnotenie kvality vstupných surovín a ich triedenie pri výrobe tepelne opracovaných mäsových výrobkov.
Mária Horečná -
Zhodnocení jakostních parametrů tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem masa nutrie říční
Nela Tesařová -
Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků
Markéta Pirunčíková -
Porovnání rozdílné technologie výroby trvanlivého tepelně opracovaného masného výrobku
Eliška Knoblochová -
Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku
Kateřina Kadlecová -
Využití metody tyndalace pro výrobu tepelně opracovaných masných výrobků
Alžběta Vítková -
Hodnocení vybraných jakostních parametrů u tepelně opracovaných masných výrobků
Tereza Chovancová -
Technologie výroby a hodnocení jakosti tepelně opracovaných masných výrobků
Ivana Novotná