Fermentační schopnost autochtonních kvasinek izolovaných z regionu VOC Modré Hory – David Klaudy
David Klaudy
Master's thesis
Fermentační schopnost autochtonních kvasinek izolovaných z regionu VOC Modré Hory
Fermentation ability of autochthonic yeasts from VOC Modré Hory region
Abstract:
Pro průmyslovou produkci vína je nejdůležitějším používaným druhem kvasinek Saccharomyces cerevisiae. Dlouholeté zkušenosti vinařů ukázaly, že kvalita vína a originalita jsou značně ovlivněny použitou fermentační kulturou. Konvenčně vyráběná vína však mohou působit uniformním dojmem. Proto je v dnešních moderních vinařských technologiích třeba identifikovat vhodné kvasinkové kultury pro fermentaci …moreAbstract:
The most important species of yeast for industrial production of wine is Saccharomyces cerevisiae. Longstanding experience of wine makers has shown that quality and originality of wine is immensely affected by the choice of fermentation culture. Conventionally produced wines though can savour uniformly. Therefore the identification of suitable yeast culture for fermentation of specific vine varieties …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KLAUDY, David. \textit{Fermentační schopnost autochtonních kvasinek izolovaných z regionu VOC Modré Hory}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/j5vpxj/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vliv komerčně dostupných kvasinek na odrůdu Frankovka z VOC Modré hory
Jakub Peško -
Dům zvaný Pávovský - historie domu č.p. 379 a identifikace typově podobných staveb na Palackého náměstí v Kutné Hoře
Martin BARTOŠ -
Hodnocení míry identifikace rezidentů s aktivitami turistické destinace
Tomáš Skokan -
Identifikace klimatických faktorů ovlivňujících lov zvěře
Michaela Rösslová -
Sledování změn asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné
Barbora Najmanová -
Vliv kvasinek na vývoj asimilovatelného dusíku během fermentace moštů révy vinné
Magdaléna Tomková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights