Bc. Soňa DOBŠÍČKOVÁ

Diplomová práce

Stanovení antioxidantů ve víně

Determination of antioxidants in wine
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo otestovat možnosti stanovení antioxidantů ve víně pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Antioxidanty byly stanoveny metodou HPLC {--} ECD a HPLC - UV. Při HPLC {--} ECD byla jako mobilní fáze použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 95: 49,65: 0,35. Při HPLC {--} UV byly pro stanovení použity 2 mobilní fáze. Jako mobilní fáze A byla použita …více
Abstract:
The goal of this graduation theses was to test possibilities of antioxidants determination in wine using High Performance Liquid Chromatography. The HPLC {--} ECD and HPLC - UV methods have been used for antioxidants measurement. When applying HPLC method with ECD, mixture of water: acetonitrile: trifluoracetic acid (95: 49,65: 0,35) has been used as a mobile phase. When applying HPLC {--} UV, there …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor: 14555

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2010
  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

DOBŠÍČKOVÁ, Soňa. Stanovení antioxidantů ve víně. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.