Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ

Bakalářská práce

Charakteristika a vlastnosti sóji a jiných luštěnin.

Soya and other legumes characterization and properties.
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou, složením a využitím jednotlivých druhů luš-těnin: hrách, fazol, mungo, čočka, bob, cizrna, a především sója - její popis, složení (bílko-viny, sacharidy, tuky, minerální látky, vitamíny a antinutriční látky), pozitivní účinky na zdraví člověka (působení proti arterioskleróze, osteoporóze, příznakům klimakteria, anti-karcinogenní působení) a na výrobky ze …více
Abstract:
The thesis deals with the characterization, composition and utilization of various types of legumes: garden pea, butter bean, moongoose, lentil, broad bean, chickpea, and especially soybean {--} its description, composition (proteins, sugars, fats, minerals, vitamins and anti-nutritive substances), positive effects on human health (effects against arteriosclerosis, os-teoporosis, climacterical symptoms …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Zveřejnit od: 28. 5. 2009
Identifikátor: 12497

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VÁCLAVÍKOVÁ, Kateřina. Charakteristika a vlastnosti sóji a jiných luštěnin.. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.