Vliv flotace na kvalitu výsledného vína – Bc. Mgr. Martin Pitra
Bc. Mgr. Martin Pitra
Master's thesis
Vliv flotace na kvalitu výsledného vína
Influence of flotation on the quality of the resulting wine
Abstract:
Diplomová práce byla vypracována v letech 2020 a 2021 na Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Práce podává přehled možných způsobů odkalení moštu, které mohou být uplatněny v rámci předfermentačních postupů. Ukazuje důležitost a vliv odkalení moštu nejen na průběh fermentace, ale také dopad odkalení na výsledné víno. Práce se také zabýva rolí kyslíku v …moreAbstract:
The diploma thesis was elaborated in the years 2020 and 2021 at the Department of Viticulture and Enology of the Faculty of Horticulture of Mendel University in Brno. The theses provides an overview of possible ways of must clarification, which can be applied in pre-fermentation procedures. It shows the importance and influence of the clarification of the must not only on the course of fermentation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Vinohradnictví a vinařství
Theses on a related topic
-
Oxid siřičitý ve vinařské technologii.
Lubomír Ivičič -
Látky vázající oxid siřičitý ve víně
Martina Petrjánošová -
Oxid siřičitý v technologických postupech přípravy vína
Katarína ANETOVÁ -
Vliv obsahu oxidu siřičitého na oxidaci bílých vín
Ondřej Tureček -
Použití vybraných přírodních alternativ k oxidu siřičitému při výrobě vína.
Miroslav Šibrava -
Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého
Antonín Ivan -
Možnosti snížení obsahu oxidu siřičitého ve víně
Pavel Zálešák -
Vliv oxidu siřičitého na transformaci cukrů a dalších karbonylových sloučenin v reakcích neenzymového hnědnutí
Huong Thu Leová