Vliv flotace na kvalitu výsledného vína – Bc. Mgr. Martin Pitra
Bc. Mgr. Martin Pitra
Diplomová práce
Vliv flotace na kvalitu výsledného vína
Influence of flotation on the quality of the resulting wine
Anotace:
Diplomová práce byla vypracována v letech 2020 a 2021 na Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Práce podává přehled možných způsobů odkalení moštu, které mohou být uplatněny v rámci předfermentačních postupů. Ukazuje důležitost a vliv odkalení moštu nejen na průběh fermentace, ale také dopad odkalení na výsledné víno. Práce se také zabýva rolí kyslíku v …víceAbstract:
The diploma thesis was elaborated in the years 2020 and 2021 at the Department of Viticulture and Enology of the Faculty of Horticulture of Mendel University in Brno. The theses provides an overview of possible ways of must clarification, which can be applied in pre-fermentation procedures. It shows the importance and influence of the clarification of the must not only on the course of fermentation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Oxid siřičitý ve vinařské technologii.
Lubomír Ivičič -
Látky vázající oxid siřičitý ve víně
Martina Petrjánošová -
Oxid siřičitý v technologických postupech přípravy vína
Katarína ANETOVÁ -
Vliv obsahu oxidu siřičitého na oxidaci bílých vín
Ondřej Tureček -
Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého
Antonín Ivan -
Použití vybraných přírodních alternativ k oxidu siřičitému při výrobě vína.
Miroslav Šibrava -
Možnosti snížení obsahu oxidu siřičitého ve víně
Pavel Zálešák -
Vliv oxidu siřičitého na transformaci cukrů a dalších karbonylových sloučenin v reakcích neenzymového hnědnutí
Huong Thu Leová