Vliv půdního dusíku na antioxidační kapacitu rajčat – Bc. Hana NENUTILOVÁ
Bc. Hana NENUTILOVÁ
Diplomová práce
Vliv půdního dusíku na antioxidační kapacitu rajčat
Influence of Soil Nitrogen on Antioxidant Capacity of Tomatoes
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo sledovat v nádobovém pokusu vliv stupňovaných dávek půdního dusíku na plody rajčat. V teoretické část byly popsány základní informace o rajčatech, antioxidační aktivitě, fenolických látkách a vlivu výživy a hnojení na růst rostlin. V praktické části byl zjišťován vliv stupňovaných dávek půdního dusíku na sušinu, organické kyseliny, antioxidační aktivitu a celkové polyfenolické …víceAbstract:
The aim of this thesis was to establish a pot experiment the influence of increasing amounts of soil nitrogen on tomato fruits. In the theoretical part have described the basic information about tomatoes, antioxidant activity, phenolic substances and the influence of nutrition and fertilization on plant growth. In the practical part has been investigated the influence of incresing amounts of nitrogen …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zveřejnit od: 2. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NENUTILOVÁ, Hana. Vliv půdního dusíku na antioxidační kapacitu rajčat. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Výživa a hnojení polních plodin: analýza vybraného tematického celku a tvorba pracovních listů
Jiří Holejšovský -
Porovnání agrotechnických a ekologických aspektů pěstování silážní kukuřice a čiroku
Pavel Duda -
Vliv formy dusíku a jeho rozmístění v půdním profilu na konkurenci mezi plevely a pšenicí ozimou
Josef Pavlík -
Změna kvality rostlin a půdy hnojené kompostem a vermikompostem na bázi čistírenských kalů a slaměných pelet
Ha My Nguyenová -
Vliv výživy a zpracování půdy na výnos a kvalitu cukrové řepy
Roman Piler -
Množitelské a pěstitelské technologie červeného a černého rybízu v podmínkách ČR.
Tomáš Bezděk -
Výživa a hnojení kukuřice na siláž
Petr VÁJA -
Technologie pěstování chmele (Humulus lupulus L.). Vliv elicitorů na výnos a kvalitu produktu. Jeho potravinářské a nepotravinářské využití.
Petra HAŠKOVCOVÁ