Anna Lišková
Bachelor's thesis
Výskyt Listeria monocytogenes v potravinách
Occurrence of Listeria monocytogenes in foodstuffs
Abstract:
Listeria monocytogenes je grampozitivní, nesporulující, tyčinkovitá bakterie, která je prakticky všudypřítomná. Běžně se nachází v půdě, ve vodě, na rostlinách, v trávicím traktu lidí i zvířat a také v potravinách. Tato bakterie je původcem alimentárního onemocnění zvaného listerióza. Navzdory tomu, že se jedná o relativně vzácné onemocnění, je velice závažné a v porovnání s jinými alimentárními infekcemi …moreAbstract:
Listeria monocytogenes is gram positive, non spore-forming, rod shaped bacterium that occurs almost everywhere. It is commonly present in soil, water, plants, in human and animals digestive tract, and also in food. This bacterium causes a food borne illness called listeriosis. In spite of being a relative rare disease, the high rate of death associated with this infection makes it a significant public …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Hana Šubrtová Salmonová, Ph.D.
- Reader: Šárka Musilová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LIŠKOVÁ, Anna. \textit{Výskyt Listeria monocytogenes v potravinách}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/ja5ysf/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Listeria monocytogenes - původce onemocnění způsobeného kontaminovanou potravou
Jana Zsoldosová -
Listeria monocytogenes jako významný alimentární patogen
Eliška Králíková -
Prebiotika jako zdroj uhlíku pro Listeria monocytogenes
Anna Daťková -
Výskyt a aktivita Listeria monocytogenes v sýrech
Andrea Rosová -
Výskyt Listeria monocytogenes v objemných krmivech
Veronika Kulhavá -
Stanovení a charakterizace Listeria monocytogenes v potravinách
Anna Lišková -
Stanovení bakteriostatického účinku bioprotektorů na růst Listeria monocytogenes
Petra Jančíková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights