Dopad míry zdanění na cenovou hladinu v sektoru stravování a ubytování – Karolína Potepová
Karolína Potepová
Bachelor's thesis
Dopad míry zdanění na cenovou hladinu v sektoru stravování a ubytování
The Impact of Tax Rate on the Price Level in the Catering and Accommodation Sector
Anotácia:
Cílem této bakalářské práce je zkoumat vliv přímých a nepřímých daní na cenovou hladinu v sektoru stravování a ubytování. Výzkum je prováděn na panelových datech zemí EU v letech 2014 – 2019, a to pomocní korelační a regresní analýzy. Korelační analýzou byla zjištěna velmi nízká lineární závislost, kterou objasnily výsledky panelové regrese. Ty ukázaly, že cenovou hladinu neovlivňují daňové sazby v …viacAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to investigate the impact of direct and indirect taxes on the price level in the catering and accommodation sector. The research is conducted on panel data of EU countries between 2014 and 2019, using the correlation and regression analyses. The correlation analysis revealed a very low linear dependence, which was clarified by the results of the panel regression. …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/152912
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
- Vedúci: Ondřej Badura
- Oponent: Lukáš Jursa
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
POTEPOVÁ, Karolína. \textit{Dopad míry zdanění na cenovou hladinu v sektoru stravování a ubytování}. Online. Bakalárska práca. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, Ekonomická fakulta. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/jaaqd1/.
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB – Technická univerzita OstravaVSB – Technical University of Ostrava
Ekonomická fakultaBachelor programme:
Účetnictví a daně
Práce na příbuzné téma
-
Vplyv kolaboratívnej ekonomiky na podnikateľské prostredie v ubytovacích a stravovacích službách
Karolína Blašková -
Zpracování SP pro typové projekty - ubytovací a stravovací služby
Veronika Veselá -
Hodnocení finančního zdraví společnosti ze sektoru stravování a pohostinství
Hana Kubíčková -
Ryby a výrobky z ryb v sektoru veřejného stravování
Jana KUNÁGLOVÁ -
Dopad covidové krize na hospodaření podniků v sektoru ubytování, stravování a pohostinství v ČR a Německu
Mariia Selifanova -
Srovnání efektivnosti v oblasti ubytování, stravování a pohostinství
Gabriela Soušková -
Nástroje podpory cestování dětí a mládeže a požadavky tohoto segmentu na ubytovací a stravovací zařízení
Jana Maršálková -
Politika bydlení a její přímé a nepřímé nástroje na komunální úrovni
Barbora Raková